25.8.15

Syv tiltak for å utjevne forskjeller

I dag har jeg dette leserinnlegget i Agderposten:

Syv tiltak for å utjevne forskjeller


Arendal Arbeiderparti ønsker et samfunn hvor økonomi og bakgrunn ikke er avgjørende for hvor godt man lykkes i livet. Arbeidet med å utjevne forskjeller må starte med å gi alle barn de samme muligheter til å utvikle sine evner og talenter

I Arendal og på Sørlandet har vi spesielt store levekårsutfordringer sammenliknet med resten av landet. I tillegg ser vi at det er lokale forskjeller både på Agder og innenfor kommunenes grenser. Bare i Arendal ser vi en forskjell på øst og vest i kommunen. Familier med lav utdanning og lav inntekt er mer utsatt for levekårsutfordringer som dårligere helse og uføretrygd. 

Å arbeide for å utjevne forskjeller og hindre at for eksempel ungdom faller fra utdanning og havner som uføre, er en veldig viktig oppgave for Arbeiderpartiet. I vårt program har vi derfor jobbet for å få inn tiltak som tar sikte på å forebygge og løse levekårsutfordringene i vår kommune. 

Venstre kritiserer i sitt innlegg 12. august i Agderposten vår dyktige varaordførerkandidat og forsker på levekår Nina Jentoft, for ikke å komme med konkrete tiltak. I tillegg avviser Venstre at den blå-blå regjeringens skattepolitikk ikke påvirker kommunenes evne til å jobbe med levekårsutfordringene, dette er vi helt uenige i. Vi trenger midler fra sentralt hold, helst øremerkede for Sørlandet, til å klare å forebygge og bremse levekårsutfordringene på Sørlandet. 

Her er syv viktige tiltak Arendal Arbeiderparti ønsker å fokusere på i neste periode for å bekjempe og forebygge levekårsproblemene i kommunen vår. 

Arendal Arbeiderparti vil: 

1. Styrke skolehelsetjenesten ved at hver enkelt elev har tilgang på helsesøster daglig og at alle skoler har psykolog tilgjengelig.
2. Styrke samarbeidet mellom skole, barnevern, politi og idretts- og kulturliv for å skape gode oppvekstvilkår.
3. Innføre gratis kjernetid i barnehage fordi det gjør det enklere å forebygge og fange opp utfordringer når barn går i barnehage. 
4. Satse på fysisk aktivitet og ernæring i skolen.
5. Fordele kommunale ressurser der de trengs mest i kommunen.
6. Forebygge og bekjempe mobbing.
7. Styrke integrering av innvandrere. 

Vanja Grut, listekandidat for Arendal Arbeiderparti

Ingen kommentarer:

Arendal sentrum blomstrer og gir frukter

Arendal blomstrer og har vært full av liv denne koronasommeren. Pollen ble i hele juli utekafé, jaktekaia er fri for parkerte biler og har ...