3.6.15

Leserinnlegg om Arendalsskolen

I dag har jeg følgende leserinnlegg på trykk i Agderposten:

Skolebarn trenger forutsigbarhet

Politikerne i Arendal har de siste par årene kjempet for og mot nedleggelser av barneskoler i kommunen. Uenighetene har vært så store og tatt så stor plass, at de har forsømt et stadig mer presserende problem, nemlig at flere ungdomsskoler nå er så fulle at elever undervises i brakker og går månedsvis uten å få vite hvilken ungdomsskole de får plass på etter endt barneskole.
Særlig Stinta ungdomsskole er sprengt. Og prognosene, som er godt kjent for både administrasjonen og politikerne, viser at det ikke er plass til elevene som sokner til Stinta. Det er ene og alene takket være privatskolene som tar unna at ungdomsskoleelever i Myra eller Strømmen hittil ikke har blitt tvunget til å splittes opp og fordelt på skoler lengre unna. Tallenes klare tale er at om 5 år må en ny ungdomsskole på plass. Og dette har politikerne visst allerede i flere år, men de har valgt å krangle om nedleggelser av barneskoler i stedet.
Torsdag ble nok en gang problemstillingen presentert for bystyret, men etter bystyremøtet er man ikke kommet noe lengre. Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre ønsker fortsatt å debattere barneskolestrukturen framfor ungdomsskolestrukturen. Dermed forlenger de den store usikkerheten barn og foreldre i kommunen har når det gjelder hvor barna skal gå på skole, både på barneskoletrinnet og på ungdomsskolen.
Arendal kommune markedsfører seg som en barnevennlig kommune, og de ønsker at familier etablerer seg i Arendal. Selv flyttet jeg hjem fra Oslo da mine barn skulle begynne på skolen, fordi jeg mener at Arendal er en flott kommune å vokse opp i. Dette inntrykket må vi bevare.Barnefamilier blir usikre på hvor de kan etablere seg når den lokale barneskolen står i fare for å bli nedlagt. Å ha en nærskole er viktig også på mange andre områder. Det bidrar til et godt oppvekstmiljø og trygghet for alle i kommunen, også de som ikke har skolebarn. Skolekretsen gir en lokal forankring hvor skolen fungerer som et samlingspunkt ved begivenheter som 17. mai, idrettsaktiviteter og som valglokale.
Og nå tegner det seg til at kampen om nedleggelser av barneskoler igjen skal bli en valgkampsak. Høyre og Venstre har vedtatt i sine programmer at de skal legge ned Eydehavn skole. Hvilke andre skoler som står for tur er uvisst.
Arendal Arbeiderparti har derimot vedtatt at den nåværende barneskolestrukturen skal bestå. Vi ønsker ikke å legge ned flere barneskoler, men vi ønsker heller å få fortgang i å få på plass ungdomsskolestrukturen. Vi frykter at dersom også neste periode blir preget av nedleggelser av barneskoler, vil vi ikke klare å løse den store utfordringen vi ser når det gjelder ungdomsskolene.
Arendal Arbeiderparti vil ha ”Trygghet i hverdagen – der du bor”. Stem på oss, om du ønsker det samme!
Vanja Grut, listekandidat for Arendal Ap og FAU-representant ved Myra skole.

Ingen kommentarer:

Arendal sentrum blomstrer og gir frukter

Arendal blomstrer og har vært full av liv denne koronasommeren. Pollen ble i hele juli utekafé, jaktekaia er fri for parkerte biler og har ...