9.4.19


Åsbieskogen er reddet

 
Arendal Arbeiderparti gikk i 2015 på valg på å bevare Åsbieskogen, og å arbeide for flere grøntarealer i sentrale by- og nærområder. Vi skal i vår vedta markagrenser rundt Åsbieskogen som vil bevare skogen for framtidige inngrep, og den ny E18-traséen ser ut til å begrave planene om en vei gjennom Åsbieskogen.
 
Åsbieskogen er en av våre mest brukte og mest sentrale større grøntområder i Arendal. Gjennom skogen kan vi bevege oss på skogsstier fra Gåsåsen og Strømmen til Stoa og Bjorbekk. Vi vet at å kunne bevege seg i grønne områder er viktig for både fysisk og mental helse, og derfor er det så viktig å bevare disse grønne lungene.
 
Traséen for ny firefelts E18 fra Harebakken til Grimstad er i ferd med å utkrystallisere seg, og nyheten om at Nye Veier vil anbefale eksisterende trasé gjennom Arendal kommune er gledelige nyheter for mange som bor landlig til, fordi vi sparer store områder med jomfruelig mark.

Forslaget om to «halve» kryss ved våre to mest brukte avkjørsler i Arendal, Harebakken og Stoa, tillater at vi beholder gamle E18 som lokalvei og sparer viktige turområder. Åsbieskogen, som i årevis har hatt trusselen om en avlastningsvei hengende over seg, ser nå ut til å gå helt klar for veibygging. Med en kollektivsentral på gamleveien mellom Stoa og Harebakken, og en kollektivvei derfra og ned til Myrene, slipper vi å legge vei gjennom Åsbieskogen.
 

Dette er gode nyheter for alle som bruker denne skogen og de som har kjempet for å bevare den.
 

Legg til at vi i denne bystyreperioden har jobbet systematisk med å få på plass en markagrense som vil verne Åsbieskogen for inngrep i lang tid framover. Arbeiderpartiet skulle riktignok ha fått med en ekstra «finger» med grøntområde i markagrensen som går ned fra Biejordene til Strømsbu, men det ser ikke ut som om vi får et tilstrekkelig flertall i bystyret for denne løsningen. Men vi kommer til å fortsette å kjempe for at disse fingrene forblir grønne og gjennom å kjempe mot utbygging i disse sentrumsnære grøntområdene.  
 

Nå kan Åsbieskogens venner puste lettet ut, og vi i Arendal Arbeiderparti er stolte over at vi kan si at vårt valgløfte om å bevare Åsbieskogen langt på vei er oppfylt. Med markagrenser rundt Åsbieskogen, vil vernet bli enda sterkere!
 

Vanja Grut
Leder Arendal Arbeiderparti og medlem i kommuneplanutvalget

Ingen kommentarer:

Arendal sentrum blomstrer og gir frukter

Arendal blomstrer og har vært full av liv denne koronasommeren. Pollen ble i hele juli utekafé, jaktekaia er fri for parkerte biler og har ...